Startsida Klubbinformation A-Laget Ungdom Fotbollsskola Sponsorer Länkar Bloggen Forum

Vallentuna BK Ungdom - Elit och Bredd

VBK ungdomssektion står för både Elit och Bredd. Det skall finnas plats för alla! Allt från den som bara vill spela och ha kul med sina kompisar till den som vill satsa på att slå sig in i vårt representationslag i DIV 2.

Gemenskap och Kamratskap är viktigt för oss, att spelarna har en bra och trygg verksamhet på hemmaplan. Nisses fotbollsskola erbjuder en bra grund för alla nybörjare, i år är det dags för årskull 2001 som “nisse” kommer att träna i 2 år.

Rent sportslig så har vi dom senaste åren en hel del framgångar. Om man tittar på P15 och uppåt dom senaste 5 åren så har årskullarna 87 - 90 stått för 5 säsonger i pojk/junior allsvenskan, 2 finaler i sanktan varav en vinst samt flera kvart och semifinaler. En slutsegrare i Sanktan elit och flera topp 5 placeringar. Vallentuna BK driver fotbollsgymnasiet i Vallentuna Gymnasium där spelarna kan kombinera studier och träna fotboll på hög nivå.

I år startar VBK sin senaste ungdomssatsning, En “Talang/Akademi” den har ej blivit döpt ännu. “Talang/Akademin” kommer vara för spelare i 12-16 år som behöver lite mer stimulans. Uppläget är att det kommer vara minst 40 pass/år där individträning är fokus med flera instruktörer. Krav för att vara med i “Talang/Akademin” finns och det är att man valt fotboll som huvudsport, att man har den kunskapsnivån som krävs, att man har den instälning som krävs och att man har full support hemifrån. “Talang/Akademin” kommer att kosta lite extra för dom spelare som är med.

En bra nyhet för alla som spelar i VBKs ungdomsfotboll är att en Konstgräsplan är på väg att byggas på Vallentuna IP och innan 2010 så kommer det att finnas 2 konstgräsplaner plus den befintliga naturgrässplanen på Vallentuna IP. Det är kanonnyheter att veta att all verksamhet är på ett och samma ställe.

Förra säsongen så fick fyra spelare från P 17 chans i A truppen i Div 2, Många P 17 och P 16 fick spela med reserverna i den högsta reservlagserien. I VBK tror vi på våra egna spelare.

 VBK UNGDOMSSEKTION

 Ungdomssektionen

 Den röda tråden

 VBK Fotboll Ungdom, Policy

 Ungdomssektionen Sportnik

 Talang Akademin

 Fotbollsskolan

 Ledare

 Aktivitetskort

 Kansli


 VECKANS HETA U-MATCHER

 25/4, KL 19.30
 VBK P93 - Väsby P93
 Bällstaberg

 23/4, KL 18.00
 VBK 98:4 - IK Frej 98:5
 Vallentuna IP 7-manna

 23/4, KL 18.45
 VBK 99:1 - AIK 99:10
 Vallentuna IP 5-manna

 27/4, KL 16:.30
 VBK 94:2 - Bolstanäs 94:2
 Vallentuna IP Grus 11-manna

Samarbetspartners